Nieuws

 •  
  Eduard’s wonderlijke boekwinkel - pilot kindertelevisieserie    augustus 2017

  Eduards Wonderlijke Boekwinkel gaat over het belang van verhalen en verbeeldingskracht. Wanneer Pim (Sem van Butselaar), ontdekt dat zijn ouders gaan scheiden, voelt hij zich verantwoordelijk dit op te lossen.Ten einde raad stapt hij een verlaten boekhandel binnen. De eigenaar van de winkel, Eduard (Urias Boerleider), legt hem een boek met lege bladzijden voor en begint het verhaal van Pim te vertellen. Hij weet alles, en voorspelt zelfs wanneer de bel van de winkel zal rinkelen. Er komen drie gasten: de toverkol Ela (Susan Visser), de verloren zeeman Enzo Bombardieri (Dirk van der Pol) en het slimme meisje Sam (Julia Nauta). Door hen één voor één te helpen, ontdekt Pim iets wonderlijks... De film wordt gedraaid in de tweede helft van augustus.

  Script en regie: Annabel Essink   Producent: Blunt Cinema
 •  
  Brugklas seizoen 6 - televisieserie    augustus 2017

  De opnames voor de AVROTROS-jeugdserie Brugklas (seizoen 6) zijn in volle gang. De 80 nieuwe afleveringen zijn vanaf 4 september weer dagelijks te zien op NPO3. Brugklas heeft onlangs haar 200.000e volger op Instagram verwelkomd. Uit de Brand Engagement Index blijkt dat het account Brugklastv nu op nummer 1 staat in de lijst van Nederlandse merken in de categorie media, tv-programma.  Instagram
 •  
  Blue & Yellow - Kortfilm    augustus 2017

  Enkele professionele filmmakers die met regelmaat samenwerken bundelen opnieuw hun krachten in de nieuwe kortfilm "Blue & Yellow". De film is niet zozeer dialoog gedreven, maar leunt sterk op suspense en sfeer van de natuur waarin de film zich afspeelt. De opnames zijn vanaf 11 augustus. Dirk is gecast voor de vaderrol.
  Regie: Nick Cremers   DOP: Jorrit Huisman
 •  
  Premiere VERF - Kortfilm    juli 2017

  Op 14 september gaat de kortfilm "VERF" in premiere in Utrecht. Deze film van filmmaker en journaliste Eline Derakhshan gaat over de jonge kunstenaar Mano (Sahil Amar Aïssa). Als zijn kunst niet verkoopt moet hij op zoek naar een bijbaantje. Maar door zijn Arabische uiterlijk gaat dat niet vanzelf. Dirk speelt snackbareigenaar Daan.
 •  
  Binnen vier muren - Stem    juni 2017

  Dirk is een van de stemacteurs in de film "Binnen vier muren". Deze korte film is bedacht en geregisseerd door Siem Weustenraad.
 •  
  Mensenkennis - Televisieprogramma    juni 2017

  Dirk werkt mee aan het nieuwe TV-programma Mensenkennis. De opnames zijn in volle gang. Vanaf september 2017 te zien op SBS6.


 •  
  De orkaan van 1921 - Festivalvoorstelling    juni 2017

  Voor de festivalvoorstelling 'De orkaan van 1921' verzorgde Dirk de audio. Het verhaal gaat over een oude molen van Waspik die het zwaar te verduren had zowel tijdens de orkaan van 1921, als bij de mysterieuze brand van twee jaar daarna. De voorstelling is gespeeld op het Halve Zolen Festival 2017 en trok veel bezoekers.

  Beluister hier het audio fragment •  
  Roslund & Thunberg - Luisterboek    juni 2017

  In de Maand van het Spannende Boek spreekt Dirk een thriller in van het Zweedse schrijversduo Anders Roslund en Borge Hellstrom. Een dikke pil van ruim 800 pagina’s, dus hij is er even zoet mee...


 •  
  Capo di Famiglia - Filmopnames afgerond    mei 2017

  25 mei was de laatste draaidag van de film Capo di Famiglia, een film van Dirk Gunter Mohr en Annemarie Libbers. Dirk speelt de rol van maffiabaas Alfred da Rosa. De premiere staat gepland voor september 2017.  Setfoto : Arnold Bertens
 •  
  Bike Totaal - Commercial    mei 2017

  Dirk werkte mee aan een commercial voor Bike Totaal, te zien vanaf medio juni. De opnames waren in Amersfoort.


 •  
  Escape World – Promotiecampagne    mei 2017

  Dirk heeft meegewerkt aan een campagne voor Escape World in Amsterdam. Het bedrijf heeft drie vestigingen met escape rooms in verschillende thema's.


  Website: Escape World
 •  
  Over de pot augurken – Kortfilm    mei 2017

  "Over de pot augurken die vergeten werd en de gebeurtenissen die daarop volgden" is een nieuwe kortfilm van Bente de Bruin en Cleo Julia Mullis. Dirk is gecast voor de rol van narrator. De opnames gaan binnenkort van start.


 •  
  Zapplive Awards    mei 2017

  Op zaterdag 27 mei worden voor de tweede keer de Zapplive Awards uitgereikt voor onder meer het beste Zapp tv-programma. Stem hier op Brugklas (AVRO-TROS). Ondertussen bereiden cast en crew zich voor op seizoen 6. In augustus starten de opnames van maar liefst 80 nieuwe afleveringen.

 •  
  Opnames Famiglia in volle gang – Speelfilm    april 2017

  De opnames voor de film 'Capo di Famiglia' zijn in volle gang. Tamelijk fris voor de buitenopnames.. De film gaat over een in Nederland wonende familie met Italiaanse roots en vertelt over hun onderlinge verhoudingen en conflicten. Dirk neemt de rol van (pater familias) Alfred da Rosa voor zijn rekening nemen.

  Joey Vriend gaat de muziek componeren
  Regie: Annemarie Libbers     Script: Dirk Gunther Mohr     Setfoto: Arnold Bertens
 •  
  Stemmenwerk    april 2017

  Wekelijks is Dirk in de studio te vinden voor het inspreken van luisterboeken, educatief materiaal, e-learning modules, voice-overs en reclameboodschappen. Klik hier voor stemdemo’s in meerdere kleuren.


 •  
  M - Experimentele kortfilm    april 2017

  In de surrealistische kortfilm "M" van Bart Martens neemt Dirk de rol van Ronald voor zijn rekening. Het scenario bestaat uit een verzameling dromen. Deze onderbewuste fantasieën zijn de meest eerlijke, maar vaak ook beschamende gedachtes. De filmmaker wil met de film het ontastbare tastbaar maken. De opnames gaan begin mei van start.

  Het verhaal gaat over M, een eigenaardige jongeman die een ambivalente persoonlijkheid heeft. Hij werkt op een kantoor waar macht en manipulatie dagelijkse fenomenen zijn. Zijn manager Ronald probeert zo veel mogelijk macht op M uit te oefenen om hem in toom te houden. Dit blijkt een lastige opgave. Waarom ontslaat hij M niet gewoon?

  De premiere was op 28 juni in Filmhuis Kino in Rotterdam.

  Scenario en regie: Bart Martens     Website: Expirimentelefilm M     DoP: Rob Willemsen
 •  
  Brugklas – Nickelodeon Kids Choice Award    maart 2017

  Het populaire tv-programma Brugklas heeft de Nickelodeon Kids Choice Award gewonnen voor favoriete serie uit Nederland en België. Brugklas (seizoen 5) is dagelijks te zien op NPO 3. Dirk speelt aardrijkskundedocent Bart van Morselt.
 •  
  Grap met Luchtballon - Bananasplit archief    maart 2017

  Deze zeer geslaagde grap dateert alweer van een aantal jaartjes terug, dus een perfecte "gouwe ouwe". Remy Bonjasky, de driemalig K-1 winnaar, is voor niemand bang. Totdat Dirk hem prankt en zijn vriendin de lucht in gaat..

  Zie ook de grap met de bruidsauto chauffeur.

 •  
  Communicatietrainingen - Trainingsacteur    maart 2017

  Als trainingsacteur en/of (co-)trainer verzorgt Dirk uiteenlopende communicatietrainingen. Zo is hij momenteel weer vaak te vinden bij VUmc in Amsterdam. Maar ook bij diverse bedrijven, banken en non-profit organisaties staat hij de komende tijd op het programma.

 •  
  Filmacademie - Promofilmpje    maart 2017

  Voor de Nederlandse Filmacademie is Dirk gecast voor een van de rollen in een promofilmpje in Western-sferen. De opnames waren eind februari op locatie en in de studio van de Filmacademie. Release: medio 2017.

 •  
  Wij trekken aan de bel - Lilianefonds    maart 2017

  Op 22 maart maakt Dirk namens het tv-programma Brugklas samen met de kinderen van Basisschool Besooijen in Waalwijk herrie op het plein. Met deze landelijke actie vraagt het Lilianefonds aandacht voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school gaan. Dat zijn er meer dan 23 miljoen.


  Fotografie: Wim Elshout
 •  
  Canon van Nederland - Presentatie    februari 2017

  De 'Canon van Nederland' is vanaf september te zien in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Deze indrukwekkende presentatie trakteert de bezoeker op de vijftig Canonvensters uit de Nederlandse geschiedenis en verbindt het heden met het verleden. Dirk is te zien in een van de interactieve “vensters” uit de Middeleeuwen. Op dit moment wordt in het entreegebouw hard gewerkt aan de voorbereidingen, maar ook in het museumpark komt de Canon tot leven. De tentoonstelling wordt in de zomer van 2017 officieel geopend.

 •  
  Nighthawks - Toneelvoorstelling    februari 2017

  'Toneelgroep De Hete Heren' speelt 'Nachtraven', geïnspireerd door het gelijknamige schilderij van Edward Hopper uit 1942. De première is op vrijdag 10 maart in Theater De Leest in Waalwijk. Ook op zaterdag 11 maart te zien in voornoemd theater.

  Voor kaartjes: http://www.deleest.nl/zoekresultaten?q=de+hete+heren

 •  
  Capo di Famiglia - Live bij Cinecrowd    februari 2017

  De campagne voor de nieuwe korte film 'Capo di Famiglia' ging op 14 februari live bij Cinecrowd. De opnames starten in april van dit jaar.

  'Capo di Famiglia' gaat over familie, jaloezie, verraad, liefde, geluk en dood. Vincent is de jongste zoon van de familie en staat aan het begin van zijn nieuwe leven met Eva. Zijn vader (maffiabaas Alfred) biedt hem de positie die hij nooit verwacht had. Op merkwaardige wijze belandt Alfred in het ziekenhuis. Conflicten ontstaan tussen de broers en de familie dreigt uiteen te vallen.


  Scenario: Dirk Gunther Mohr     Regie: Annemarie Libbers
  Website: CineCrowd     Persbericht: Filmhoek.nl
 •  
  In de Luwte - Kortfilm    februari 2017

  'In de Luwte' is een korte film van de jonge scenarioschrijver en regisseur Felix ten Haaf. De film gaat over Jos die vanwege een vreemde droom bij een psycholoog terecht komt. Jelle Visser speelt de rol van Jos en Dirk neemt de rol van de psycholoog voor zijn rekening. De opnames zijn tot medio februari.

 •  
  Brugklas - Nominatie Kids' Choice Awards 2017    februari 2017

  Brugklas is genomineerd voor de Kids’ Choice Awards. Stem hier op Brugklas in de Favoriete TV-serie in Nederland en België. Brugklas is dagelijks te zien op NPO3. Dirk speelt de rol van docent Aardrijkskunde Bart van Morselt.


 •  
  Verf - Kortfilm    januari 2017

  De korte film "Verf" is geschreven en geregisseerd door journaliste Eline Derakhshan en gaat over de jonge kunstenaar Mano, gespeeld door Sahil Amar Aïssa. Als zijn kunst niet verkoopt moet hij op zoek naar een bijbaantje. Hij komt er achter dat dit door zijn Arabische uiterlijk makkelijker gezegd is dan gedaan... Dirk speelt de rol van werkgever Daan. De opnames zijn eind januari afgerond. Nadere info volgt!  Regie: Eline Derakhshan
 •  
  Capo di Famiglia - Speelfilm    januari 2017

  In de nieuwe film "Capo di Famiglia" van Dirk Gunther Mohr zal Dirk de rol van (pater familias) Alfred voor zijn rekening nemen. De film gaat over een in Nederland wonende familie met Italiaanse roots en vertelt over hun onderlinge verhoudingen en conflicten. De opnames starten in maart a.s.


  Regie: Annemarie Libbers     Fotografie: Bert Salari - Fotostudio Aap
 •  
  Centraal Beheer - Infomercial    januari 2017

  Dirk is te zien in een infomercial van Centraal Beheer met informatie over schadevrije jaren.

  Website: Centraal Beheer Achmea
 •  
  Lantana – Virtual reality experience    januari 2017

  Dirk werkt mee aan de psychologische thriller Lantana. Lantana is een vitual reality experience waarin deelnemers de hoofdrol spelen. Dirk speelt de rol van psychiater Albert Scholten. Lantana behaalde de eerste plaats in het project "Hybrid Space".

  Datum: woensdag 18 januari 2017 - 10.00 - 14.00 uur.
  Locatie: Hogeschool van de Kunsten Utrecht, locatie IBB •  
  Nighthawks – Toneelvoorstelling    januari 2017

  Aanbevolen:

  Hoe vecht je tegen een onzichtbare vijand? Om deze vraag draait het in de voorstelling 'Nachtraven', geschreven door Steven Mulders en geïnspireerd op het gelijknamige schilderij van Edward Hopper (1942). Theatergroep De Hete Heren neemt je mee naar het Amerika van 1972. Daar staat de barman van 'Nighthawks' klaar om je met open armen te ontvangen. De première is op 10 maart 2017 in Theater De Leest in Waalwijk.

  Klik hier voor kaartjes
 •  
  Pilot drama-reeks    december 2016

  Dirk speelt een van de rollen in een pilot voor een nieuwe sitcom-achtige dramareeks. De opnames waren medio december. Meer info volgt...

 •  
  Tante Cor 2.0 - Workshop    december 2016

  Begin december verzorgde Dirk een workshop voor de spelers van de komische theater-dinnershow "Tante Cor 2.0". De door-en-door Amsterdamse Cor ontvangt haar gasten in haar gezellige eetcafé. De voorstellingen zijn gepland vanaf 20 januari en zijn al bijna uitverkocht. Voor meer info zie Facebook! •  
  Bancair klantencontact - E-learning    december 2016

  Onlangs werkte Dirk weer mee aan een e-learningtraject voor een grote Nederlandse bank. De modules behandelen diverse communicatieve vaardigheden met zakelijke klanten. •  
  Brugklas seizoen 5 - Trailer    december 2016

  Op 9 januari start seizoen 5 van Brugklas. Maar liefst 81 nieuwe afleveringen zijn dagelijks om 17.40 uur te zien op Zapp (NPO3). Brugklas is een van de meest succesvolle kinderprogramma’s in Nederland en is ook online een grote hit. Het programma is ook in het buitenland te zien. Onder de titel ‘The First Years’ gaat Denemarken binnenkort ruim 70 afleveringen maken.


 •  
  Haribo Kindermix - Behind-the-scenes    december 2016

  Kijk hoe het er bij het het maken van de Haribo-commercial aan toe ging.

  Productie: Studio Bilder
 •  
  Dochter van een vader - Kortfilm    december 2016

  In de kortfilm "Dochter van een vader" van Savannah van Woudenberg (Royal institute for Cinema, Brussels) speelt Dirk de vaderrol. De opnames zijn medio december.

 •  
  Nederlands Openluchtmuseum - Stem    december 2016

  Dirk heeft zijn stem geleend aan het Openluchtmuseum. Tijdens de winteropenstelling (vanaf 3 december) is hij te horen als arts in een van de locaties van het museum (oud Groene Kruis gebouw).

  Website: Nederlands Openluchtmuseum
 •  
  Brand session - Standup    oktober 2016

  Op een 'brand session' voor de directie van een groot beursgenoteerd concern verzorgde Dirk medio oktober de kick-off. De sessie vond plaats op Kasteel Heemstede in Houten.


 •  
  Nederlands Openluchtmuseum - Historische film    oktober 2016

  Dirk werkt mee aan een serie historische films ten behoeve van het Nederlands Openluchtmuseum. Hij is gecast voor de rol van rechter rond het jaar 1400. De film is in 2017 te zien in het museum.

  Website: Nederlands Openluchtmuseum
 •  
  YouTube-kanaal    oktober 2016

  Bekijk diverse filmpjes/filmfragmenten op Dirk's YouTube-kanaal.  Website: YouTube     Abonneren: DirkvderPol
 •  
  Brugklas - Behind-the-scenes    oktober 2016

  Begin oktober maakte Casper Nelissen in opdracht van Cinekid een mini-documentaire over Brugklas. Bekijk het filmpje en zie hoe het er achter de Brugklas-schermen aan toe gaat.
  Camera: Casper Nelissen (www.cinematicaction.nl)
 •  
  Haribo - Commercial    oktober 2016

  Dirk is te zien in de nieuwe commercial van Haribo. De opnames waren eind augustus.

  De tekst van de nieuwste commercial over de KinderMix is volledig bedacht door kinderen. Zij mochten vertellen waar de snoepjes hen aan doen denken en wat ze er leuk of lekker aan vinden. De filmmakers namen de gesprekken op en gebruikten de teksten rechtstreeks in de commercial.
  Regie: Felix Knoops
 •  
  Training Testamentgesprekken - Communicatietraining    oktober 2016

  Samen met 'Instituut Goed Nalaten' verzorgde Dirk een communicatietraining 'Testamentgesprekken' voor een tweetal Goede Doelen in Nederland.


  Website: www.goednalaten.nl
 •  
  Opening studio TrainTool - Video Role Play    september 2016

  Op 29 september opende TrainTool haar eigen studio. Tijdens de opening verzorgde Dirk samen met Barbara Klaaysen een demonstratie 'Video Role Play'. Traintool maakt op maat gemaakte online trainingen op het gebied van communicatieve en commerciële vaardigheden. Als acteur werkt Dirk regelmatig mee aan uiteenlopende trainingen voor diverse organisaties. •  
  5minuteninfo - Voorlichtingsfilm    september 2016

  5minuteninfo is een product van September Multimedia, uitgever van digitale patiëntenvoorlichting. Medio september werkte Dirk opnieuw mee aan enkele medische voorlichtingsfilms. •  
  Campagne ROC Leeuwenborg - Standup    september 2016

  Bij de start van het nieuwe schooljaar was Dirk (samen met vier andere acteurs) van de partij tijdens een campagne op ROC Leeuwenborgh in Zuid–Limburg (5 vestigingen). Op ludieke wijze stond hierbij een schone en veilige leeromgeving centraal. •  
  Open Studio Dagen Hilversum    september 2016

  Mediastad Hilversum haalt alles uit de kast tijdens de 9e editie van de Open Studio Dagen op 3 en 4 september. Bezoekers kunnen zien en ervaren hoe radio- en televisieprogramma’s worden gemaakt, decorstukken bewonderen, BN'ers spotten, een interactieve tv-show meemaken en vele optredens bijwonen. Samen met enkele andere acteurs is Dirk op beide dagen aanwezig tijdens een Meet en Greet met Brugklas (AVROTROS).

  Zie voor meer info en programma Facebook en www.openstudiodagen.nl  Website: Open Studio Dagen
 •  
  Stem op Brugklas voor de Gouden stuiver    augustus 2016

  Binnenkort vindt tijdens het Televizier-Ring Gala de jaarlijkse uitreiking plaats van de Gouden Stuiver voor het meest populaire jeugdprogramma. Stem op Brugklas voor een nominatie. Dat kan op televizier.nl/stuiver.


 •  
  Fairwork – voorlichtingsfilm    augustus 2016

  Dirk werkt mee aan een voorlichtingsfilmpje ten behoeve van Fairwork Nederland. Met behulp van cultural mediators zoekt FairWork sinds 2008 naar slachtoffers van moderne slavernij in Nederland. Hierbij ligt de focus op uitbuiting in bijvoorbeeld restaurants, de land- en tuinbouw en de schoonmaakbranche. Fairwork heeft drie aandachtsgebeiden, te weten 1. begeleiden, 2. professionals trainen 3.publiek, politiek en werkgevers bewust maken. Het filmpje komt binnenkort online.
  Website: Fairwork
 •  
  Brugklas in Vlaanderen – TV-serie    augustus 2016

  De opnames voor Brugklas seizoen 5 zijn inmiddels in volle gang. De nieuwe afleveringen zijn vanaf begin 2017 dagelijks te zien op NPO 3. Seizoen 1 en 2 van Brugklas wordt momenteel uitgezonden in Vlaanderen onder de titel "Het Middelbaar".

  Website: Het Middelbaar
 •  
  Heuvelman Ibis - Voice-over    juni 2016

  Met meer dan 40 jaar ervaring voorziet Heuvelman Ibis in alle voorkomende waterbouwkundige projecten. Baggerwerk is van oudsher een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden. Een van de recente projecten is het baggerwerk in het Winschoterdiep. In een mini-documentaire hierover verzorgt Dirk de voice-overs.  Website: Heuvelman Ibis
 •  
  5 minuten info - Medische instructievideo    juni 2016

  In een instructiefilmpje voor '5minuteninfo' speelt Dirk de rol van trombose-arts. De online-video is bedoeld om uitleg te geven over een nieuw educatiesysteem voor patiënten van de trombosedienst.

  Website: 5minuteninfo
 •  
  Zoete wraak - TV-programma    juni 2016

  'Zoete wraak' is terug op TV. Vanaf 17 juni te zien op vrijdagavond om 21.30 uur bij Veronica. Dirk is een van de vaste acteurs.
  Producent: John de Mol
 •  
  Week van het Luisterboek    mei 2016

  In de Week van het Luisterboek (23 t/m 29 mei) staan gesproken boeken centraal. Maandagavond 23 mei wordt in het NPO Radio 1 programma Kunststof (NTR) de winnaar van de Luisterboek Award 2016 bekend gemaakt (de prijs voor de beste voorlezer van een luisterboek). Het Luistergeschenk is dit jaar gemaakt door Sander van de Pavert van Lucky TV. Dirk spreekt regelmatig luisterboeken in, ook educatief.
 •  
  Grap bij de tandarts - Bananasplitarchief    mei 2016

  Bekijk hier een "gouwe ouwe" uit het Bananasplitarchief (onlangs weer op TV) met Bananasplittandarts Dirk.

 •  
  E-learning    mei 2016

  Voor interne trainingsdoeleinden werkte Dirk de afgelopen maanden mee aan diverse e-learningmodules voor onder andere Rabobank, Jumbo, Akzo Nobel, Gemeente Haarlemmermeer, Universiteit Utrecht, Louwman, Van Lanschot en KLM.

 •  
  Nationale Nederlanden - Reclamecampagne    april 2016

  Dirk is gecast voor de hoofdrol in een nieuwe, meervoudige reclamecampagne voor Nationale Nederlanden. In deze campagne wordt de Pensioen Hulp geïntroduceerd. De eerste draaidag was medio april. De laatste film is gedraaid op 12 mei in Felix Meritis, Amsterdam. De eerste videocommercial is vanaf 13 mei online.
  Website: Nationale Nederlanden
 •  
  Het Spel - Televisieserie    april 2016

  De verlegen Woody ontdekt samen met zijn nieuwe huisgenoot Jesse een oud computerspel op zolder. Tot hun grote verbazing blijkt het niet om zomaar een spel te gaan. Alle superkrachten die ze in het spel verwerven, krijgen ze ook in het echt! Supergaaf natuurlijk, alleen hoe lang blijft dit goed gaan? Zeker als de krachten hun tol beginnen te eisen op hun gezondheid en hun vriendschap. Dirk speelt de rol van de wereldvreemde Opa Groeneveld. Op 7, 10 en 17 april te zien op NPO 3. Zie ook www.npo3lab.nl voor de vier afleveringen.

  De makers Nick Janssen en Wout Kanters zijn overigens onlangs door het Los Angeles Web Festival elf keer genomineerd met door hen gemaakte films.

  Regie: Nick Janssen & Wout Kanters   Website: 3LAB
 •  
  Zapplive Awards - Het beste programma van Zapp    april 2016

  Op 7 mei worden de awards uitgereikt voor onder andere het beste Zapp-programma. Ga naar www.zapplive.nl en stem op Brugklas (kan tot en met 24 april).
  Website: Zapplive
 •  
  Gemeente Waalwijk - Promotiefilm    april 2016

  Eind maart waren de opnames voor een nieuwe promotiefilm voor de gemeente Waalwijk. Dirk speelt de rol van presentator en doet de voice-overs.
  Productie: Curious Media
 •  
  Opstaan – Online videoserie    april 2016

  De nieuwe online videoserie "Opstaan" is geschreven door Hanna van der Horst. Het aangrijpend verhaal gaat over vier jongeren van rond de 15/16 die besluiten om een vermiste Syrische jongen te gaan zoeken. Dirk werkt mee als voice-over voor de rol van politieagent.


 •  
  Brugklas 360 graden    maart 2016

  In deze 360-video lijkt het alsof je in de Brugklas zit en letterlijk alle hoeken van het lokaal kunt zien. Hoe werkt het? Draai met je iPhone of iPad en je ziet letterlijk alle hoeken van het lokaal.

  Deze video doet het via mobiel alleen via de YouTube app. •  
  Cyrano de Bergerac - Regie    maart 2016

  Voor Toneelgroep Maskerade regisseerde Dirk een vrolijke toneelbewerking van het mooie verhaal van Cyrano de Bergerac. 11 maart was de succesvolle premiere in het Annatheater in Helmond. Alle voorstellingen zijn inmiddels gespeeld.

  Website: Maskerade Helmond   Foto: Ron Hommel
 •  
  Brandweer Nederland - Voorlichtingsfilm    maart 2016

  Veiligheidsregio Utrecht lanceerde in januari van dit jaar een voorlichtingsfilm over arbeidshygiëne voor de Brandweer. Hoofdpersonages vormden Willy en Geert (gespeeld door Dirk). Omdat dit onderwerp een speerpunt is voor alle regio’s wordt op verzoek van Brandweer Nederland een landelijke film gemaakt. Ook hierin maken Willy en Geert hun opwachting. De eerste opnames vonden 14 maart plaats op oefencentrum Crailo. Dirk heeft ook de voice-overs ingesproken. Binnenkort wordt de film gepresenteerd tijdens het congres Arbeidsveiligheid.
  Regie: Jasper Scholten   Website: Brandweer Nederland
 •  
  Brugklas in Athene    maart 2016

  Een deel van de vaste cast van Brugklas was eind februari in Athene voor opnames van een aantal afleveringen. Te zien op NPO-3 op 6, 7, 8 en 11 april.


  Kijk terug op www.zapp.nl/brugklastv
 •  
  Dirk trekt mee aan de bel - Liliane Fonds    maart 2016

  Donderdag 11 maart trekt Dirk namens tv-programma Brugklas op de Pieter Wijtenschool in Waalwijk, samen met meer dan 200.000 basisschoolleerlingen, aan de bel voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school gaan. Meer dan 770 scholen hebben zich aangemeld voor deze actie. Het wordt een herrie van jewelste op heel veel schoolpleinen.


  Website: Wij trekken aan de bel   Facebook: Liliane Fonds
 •  
  Brugklas naar de Ardennen    februari 2016

  Deze hele week gaat Brugklas op schoolkamp naar de Ardennen. Conrector De Wilde en docent Van Morselt hebben het ook leuk met elkaar:-) Kijk dagelijks om 19.25 op NPO3. Zondag in de herhaling om 12.50 uur, eveneens op NPO3.


 •  
  Pilot Nieuwe jeugd tv-serie    januari 2016

  Dirk is gecast voor een rol in een pilot voor een nieuwe spannende jeugd tv-serie. Hij speelt de rol van Robert. Robert is een verwarde man. Hij weet meer van een oud en mysterieus computerspel dat niet gevonden had mogen worden... De opnames vonden eind januari plaats.
  De pilot is te zien op 10 en 17 april op NOP3.

 •  
  Brugklas seizoen 4    december 2015

  Vanaf 4 januari 2016 weer 80 nieuwe afleveringen van Brugklas (seizoen 4). Dagelijks op NPO 3. Dirk speelt docent aardrijkskunde Bart van Morselt. •  
  Cyrano de Bergerac - Regie    december 2015

  Voor Toneelgroep Maskerade regisseert Dirk momenteel De Zere Neus van Bergerac, een hilarische familierevue naar Cyrano de Bergerac van Edmond Rostand. Voorstellingen zijn van 11 t/m 20 maart in het Annatheater in Helmond.  Website: Maskerade Helmond
 •  
  Legal mediation - Promotiefilm    december 2015

  Dirk is gecast voor een promotiefilm t.b.v. legal mediation. De opnames waren in november. Het filmpje komt binnenkort online. •  
  VRU - E-learning    december 2015

  Voor VRU (Veiligheidsregio Utrecht) speelt Dirk de rol van brandweerman Geert in een e-learning over arbeidshygiëne ten behoeve van de brandweer.


  Regie: Maaike Wolfs     Website: Veiligheidsregio Utrecht Brandweer

 •  
  Vertrouwenslijn - Informatieve video    november 2015

  Dirk werkt mee aan een informatieve video ten behoeve van de Vertrouwenslijn. De film geeft inzicht en tips aan ondernemers die worden afgeperst en laat zien dat de Vertrouwenslijn professionele hulp biedt. De Vertrouwenslijn is eind 2009 gestart op initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
  Website: Vertrouwenslijn

 •  
  Sinterklaas bij Villa Pardoes    november 2015

  Op 24 november vindt de derde editie plaats van het Grote Feest van Sinterklaas voor Villa Pardoes. Dit groots opgezette Sinterklaasfeest met diverse artiesten wordt aangeboden aan de chronisch zieke kinderen met hun familie van Villa Pardoes. Ook Labopiet is weer van de partij. Subliem!


  Website: Een Feest voor Sinterklaas     Villa Pardoes
 •  
  "Lieveling" - Boektrailer debuutroman Kim van Kooten    oktober 2015

  "Lieveling" is de titel van de debuutroman van Kim van Kooten. Met 'stem en handschrift' werkt Dirk mee aan de boektrailer. "Lieveling" gaat over Puck van vijf die met haar moeder verhuist naar een kapitale villa in Zwijndrecht, waar de nieuwe man van haar moeder (Ome Meneer) woont. Het lijkt een sprookje, maar sommige geheimen blijken te groot om te delen...

  Klik hier voor het indrukwekkende interview bij "De Wereld Draait Door!"


  Website: Lebowski Publishers

 •  
  Gaat Brugklas met de Gouden Stuiver naar huis? - Televizier-Ring Gala    oktober 2015

  Donderdag 15 oktober wordt tijdens de live uitzending van het Televizier-Ring Gala in Carré de Gouden Stuiver uitgereikt voor het meest populaire jeugdprogramma. Brugklas is een van de drie genomineerden. Spannend! Nog snel even een strikje uitzoeken..:-)  Website: Televizier Ring
 •  
  "It's up to you" - TV-programma    september 2015

  "It's up to you" is een interactieve film over cyberpesten. Leerlingen bepalen zelf de keuzes van de hoofdpersoon en creëren daarmee hun eigen persoonlijke verhaal waarin ze direct de gevolgen van hun acties ervaren. Het gratis lespakket is te gebruiken als onderdeel van een schoolbrede aanpak tegen pesten en is erkend door de erkenningscommissie Jeugdinterventies van het NJI/RIVM. Tune in op vrijdag 25 september om 19:25 op NPO 3. It's up to you zal als onderdeel van een pesttest worden gebruikt. Arie Boomsma en Tim Hofman zetten de film live in en laten het publiek de keuzes van de film bepalen. Dirk speelt de rol van politieagent.


  Website: It's up to you
 •  
  "Gekke kapster" - dumpert.nl    september 2015

  Deze week stond de candid "Collega's maken kapster gek" op nummer 1 op de veelbekeken site "dumpert.nl". Binnen een dag behaalde dit item meer dan 200.000 views en 5000 kudos. Dirk speelt psychiater Van Keulen.

  Website: dumpert.nl
 •  
  "Catch" - Televisieserie    september 2015

  Dirk is gecast voor een gastrol in de nieuwe 10-delige serie "Catch" (KRO-NCRV). De serie is gebaseerd op de spraakmakende rooftocht van de Nederlandse Bonnie en Clyde. In "Catch" volgen we Kim (Sallie Harmsen – Lucia de B.) en haar Ierse vriend Ian (Robert de Hoog – Nova Zembla) in hun wanhopige zoektocht naar hun baby, terwijl ze tegelijkertijd op de vlucht zijn voor de politie. Ook met Maarten Heijmans (Ramses Shaffy). De serie komt begin 2016 op televisie. •  
  "Brugklas" genomineerd voor de "Gouden Stuiver"    september 2015

  Brugklas is genomineerd voor de "Gouden Stuiver" (het beste kinderprogramma). De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Televizier Ring. Stemmen kan op www.televizier.nl/ring en dan bij de "Gouden Stuiver" op Brugklas stemmen.  Website: Televizier Ring
 •  
  Première "Lobi Singi" - Speelfilm    september 2015

  Op 12 september vindt in Tuschinski de Nederlandse première plaats van Lobi Singi. Rond die tijd is ook de Surinaamse première in TBL-cinema in Paramaribo. Lobi Singi is een film van Suleigha Winkel en gaat over Samuel (Stefan Schotsburg), een jongeman met Surinaamse roots. Hij gaat in Suriname op zoek naar zijn identiteit. Ook met Borger Breeveld, Esther Drenthe, Dirk van der Pol e.a.

  Regie: Suleigha Winkel


  Behind the scenes
 •  
  Cyrano de Bergerac    september 2015

  Voor toneelgroep Maskerade regisseert Dirk komend seizoen De Zere Neus van Bergerac. Een hilarische familierevue, gebaseerd op Cyrano de Bergerac van Rostand. De première staat gepland op vrijdag 11 maart 2016 om 20.00 uur in het Annatheater in Helmond.

  Website: Maskerade Helmond

 •  
  Brugklas seizoen 4    augustus 2015

  De razend populaire jeugdserie Brugklas (AVRO/TROS) krijgt een vierde seizoen. De opnames zijn van september 2015 t/m april 2016. In Brugklas wordt een vaste groep leerlingen gevolgd tijdens het eerste jaar van de middelbare school. Dirk speelt de rol van aardrijkskunde leraar Bart van Morselt. Brugklas is dagelijks te zien op NOP3.
 •  
  Videocommercial voor Centraal Beheer    juli 2015

  Dirk is gecast voor een nieuwe videocommercial voor Centraal Beheer. De opnames vonden plaats in juli. Ook met Elodie Hooftman.
 •  
  Nieuwe showreel online    juli 2015

  De nieuwe showreel van Dirk staat online. "Jelly Visuals" heeft weer een mooie compilatie gemaakt van projecten waar Dirk recentelijk aan heeft meegewerkt.


  Website: Jelly Visuals  Directe link: Showreel

 •  
  "Lobi Singi" - Speelfilm    juni 2015

  Dirk is gecast voor de rol van Jan Steenstra (vader van Samuel) in de film Lobi Singi. Samuel Steenstra, een jongen met Surinaamse roots gaat op zoek naar zijn identiteit. Hij ontmoet een mysterieuze Surinaamse dame. Een en ander leidt tot een zoektocht door Suriname. De opnames waren in Nederland en voor een groot deel in het prachtige Suriname. De film gaat in september in première in Paramaribo. Met onder andere Stefan Schotsborg, Borger Breeveld, Esther Drenthe en anderen.
  Regie: Suleigha Winkel


  Cast en crew "Lobi Singi" 
 •  
  Van alles en nog wat...    juni 2015

  De afgelopen maanden druk met van alles en nog wat. Diverse communicatietrainingen t.b.v. bedrijven en instellingen, met mooie evaluaties. Vele uren in de studio voor het opnemen van luisterboeken, e-learning, reclameboodschappen en een documentaire. Opnames voor Brugklas en een bedrijfsfilm. Studenten begeleiden bij hun toelatingsmonoloog voor de Toneelacademie. Script bewerken en regie voorbereiden voor een nieuwe toneelproductie. Een acteerworkshop voor managers om op een ludieke manier "alles weer eens even lekker los te schudden"... •  
  "Zoete Wraak" - Diverse candids    april 2015

  Afgelopen seizoen was Dirk te zien op SBS6 in diverse candids zoals "Gek geworden", "Helpen met inbraak", "Huis leeg" en "Hypnose show".

  Klik op de plaatjes hiernaast voor de filmpjes. •  
  Een Ideale Echtgenoot    maart 2015

  Met veel succes speelde Toneelgroep Maskerade "Een Ideale Echtgenoot" van Oscar Wilde. De voorstellingen zijn gespeeld van 20 t/m 29 maart in het Annatheater in Helmond.
  Regie en bewerking: Dirk van der Pol     Website: Maskerade Helmond     Foto's: Ron Hommel
 •  
  Opnames Brugklas seizoen 3 begonnen...    maart 2015

  Medio maart zijn de opnames voor het derde seizoen van de succesvolle tv-serie Brugklas (AVRO-TROS) begonnen. Maar liefst 70 afleveringen zijn vanaf 25 mei veertien weken lang elke werkdag te zien om 19.00 uur op NPO3. Dirk speelt de rol van aardrijkskundeleraar Bart van Morselt. Op de foto de vaste cast van seizoen 3.
 •  
  Online communicatietrainingen    maart 2015

  In opdracht van TrainTool werkt Dirk regelmatig mee aan de ontwikkeling van online communicatietrainingen. TrainTool is een snelgroeiend Nederlands bedrijf met een team van leerspecialisten en software ontwikkelaars. Onder het motto "Professionele communicatie is een kunst" wil Traintool medewerkers van uiteenlopende organisaties behulpzaam zijn in alle vormen van succesvolle en professionele communicatie.  Website: TrainTool

 •  
  Voorlichtingsfilm psychiatrie - E-learning    februari 2015

  In de psychiatrie wordt een nieuw systeem ingebed in de psychiatrie waardoor psychiaters meer en sneller openstaan voor de culturele en maatschappelijke achtergrond van de patiënt (CFI - Cultural Formulation Interview). Een en ander maakt behandelingen effectiever en meer op de persoon gericht. Deze nieuwe didactiek wordt in een voorlichtingsfilm uiteengezet voor psychiaters (e-learning). In deze film is Dirk gecast voor de rol van psychiater. De opnames vinden plaats in februari.
 •  
  "Het Kogelgat van Château St. Gerlach" - Documentaire    februari 2015

  In een van de zalen van Château St. Gerlach zit een kogelgat. Een tastbaar "relikwie" van de bevrijding van zuidelijk Nederland door de Amerikanen in 1944. Decennialang kleefde de naam van Joseph A. Ryan aan deze geschiedenis. Maar was hij de schutter wel…? De documentaire "Het kogelgat van Château St. Gerlach" vervlecht documentaire en gedramatiseerde reconstructies tot een spannende zoektocht naar de betekenis van oorlog en vrijheid. Dirk verzorgt de voice-overs. De film gaat in première op 1 maart 2015.


  Regie: Robin Peeters     Website: www.mosasaurusfilm.nl

 •  
  Speeldata "Een Ideale Echtgenoot" - Toneelvoorstelling    januari 2015

  Voor Toneelgroep Maskerade regisseert Dirk Oscar Wilde’s "Ideale Echtgenoot". De repetities zijn in volle gang. De voorstelling is te zien van 20 t/m 29 maart a.s. in het Annatheater in Helmond.  Website: www.maskeradehelmond.nl
 •  
  "Brugklas" seizoen 3 - Televisie-serie    januari 2015

  De succesvolle tv-serie "Brugklas" krijgt een derde seizoen. Aardrijkskundeleraar Bart van Morselt (gespeeld door Dirk) is ook weer van de partij. Vanaf 25 mei gaat Brugklas 3 op zender en is veertien weken lang elke werkdag te zien om 19.00 uur op NPO3. De opnames beginnen in maart.


 •  
  "Emanuel Goldberg" - Educatieve film EYE filmmuseum    januari 2015

  Voor een nieuwe, educatieve film voor Filmmuseum "Eye" is Dirk gecast voor de rol van Emanuel Goldberg. Professor Goldberg was de uitvinder van de Kinamo, de eerste handheld camera. De opnames zijn eind januari.

  Website: www.eyefilm.nl

 •  
  Dirk in "Memories"    december 2014

  Dirk was onlangs te zien op SBS6 in een speciale aflevering van "Memories"...


 •  
  Bedrijfsfilm Payroll Talent    november 2014

  In een bedrijfsfilm voor Payroll Talent speelt Dirk de rol van ondernemer Erwin. De opnames vonden begin november plaats in Den Haag.


  Regie: Hans Groenendijk
 •  
  Bijenkorf Commercial    oktober 2014

  Dirk is te zien in de nieuwe commercial van De Bijenkorf met niemand minder dan Joanna Lumley (o.a. bekend van Absolutely Fabulous, James Bond en De Wrekers).


  Bekijk de commercial
 •  
  "Brugklas" genomineerd voor de Gouden Stuiver    september 2014

  "Brugklas" is genomineerd voor de Gouden Stuiver (het beste kinderprogramma). De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Televizier Ring. In Brugklas wordt een vaste groep leerlingen gevolgd tijdens het eerste jaar van de middelbare school. In seizoen 2 speelt Dirk de rol van leraar aardrijkskunde Bart van Morselt. Vanaf 13 oktober dagelijks te zien om 19.30 uur bij de AVRO op NPO3.

  Stemmen kan tot 29 september op www.televizier.nl/ring
 •  
  Film t.b.v. orthopediebeurs    september 2014

  Dirk werkt mee aan een korte film ten behoeve van een orthopediebeurs. In deze film speelt Dirk 4 karakters.


  Regie: Sjoerd Jones
 •  
  "Lisa" speelfilm    september 2014

  "Lisa" is een speelfilm die gemaakt wordt in opdracht van Sense (centrum voor seksuele gezondheid, speciaal voor jongeren). Het verhaal gaat over de 18-jarige Kamiel die verliefd wordt op de aantrekkelijke Lisa. Hij gaat steeds verder over zijn eigen grenzen en die van anderen om bij haar te zijn. Met alle gevolgen van dien... Dirk speelt de rol van de vader van Kamiel. Met Elodie Hooftman en Pol Buchly.

  Regie: Nick Golterman
 •  
  "For the Shaman, from the good man" muziek video    september 2014

  "For the Shaman, from the Good Man" is een visuele vertelling over de laatste fase in het leven van Erik. Erik is een creatieve, intelligente man die als gevolg van een ongeluk en de whiplash die hij daar aan over houdt niet meer in staat is om zijn leven te lijden zoals hij dat voor ogen had. Zijn lichaam is op en hij leeft met constante pijn. Hierdoor raakt hij in een isolement. Na jaren in deze situatie gezeten te hebben neemt hij de moeilijke beslissing om uit het leven te stappen. Dirk speelt de rol van Erik.


  Regie: Martijn Horbach
 •  
  "Zappmissie" TV-serie    september 2014

  Tien Zapp-presentatoren denken dit jaar eindelijk een rustige vakantie te vieren op Schiermonnikoog. Maar de pret duurt niet lang. Er wordt een Zappmissie gestart om de kinderen van Het verborgen eiland te redden! Eén van de Zapp-presentatoren blijkt echter de missie van binnenuit tegen te werken… Maar wie? Dirk speelt de rol van de mysterieuze helicopterpiloot Nieman. Zappmissie is vanaf 6 september elke zaterdag 10 weken lang te zien op NPO 3.


  Bekijk een kort fragment
 •  
  Toneelvoorstelling "Een Ideale Echtgenoot"    september 2014

  Voor theatergroep Maskerade bewerkt en regisseert Dirk "Een Ideale Echtgenoot" van Oscar Wilde. De repetities starten in september en de voorstellingen staan gepland voor maart 2015.


  Website: Maskerade Helmond
 •  
  Snapshot Ynibië    september 2014

  In een fictieve snapshot in opdracht van TNO en Defensie speelt Dirk de rol van minister van Defensie Voorveldert. Een en ander ter illustratie van een conflictsimulatie in een fictief land.


  Regie: Renout van Schie
 •  
  Vaste rol in "Brugklas" TV-serie AVRO    augustus 2014

  Dirk is gecast voor een vaste rol in de TV-serie "Brugklas" van de AVRO (2e seizoen). "Brugklas" seizoen 2 wordt vanaf maandag 13 oktober 5 weken lang iedere werkdag uitgezonden op NPO3 om 19.30 uur (totaal 25 afleveringen). De opnames beginnen in september.


  Website: Brugklas op Zapp
 •  
  "The 48 Hour Film Project" Rotterdam    augustus 2014

  In het weekend van 22 t/m 24 augustus vond in Rotterdam het "48 Hour Film Project" plaats. Dirk kwam uit in het team Slorv van filmmaker Geert-Jan Potijk. In het verplichte genre Science Fiction maakte het team binnen 48 uur de film Gentleman, waarin Dirk een classy robot speelde.

  Website: 48 Hour Film Project
 •  
  Crowdfunding "Een Feest voor Sinterklaas"    augustus 2014

  De stichting "Een Feest voor Sinterklaas" maakt het mogelijk, dat chronisch zieke kinderen en hun familie kunnen genieten van het Sinterklaasfeest. Vele goede doelen, acteurs en artiesten zeggen JA tegen "Een Feest voor Sinterklaas, editie 2014". Zeg ook JA tegen "Een Feest voor Sinterklaas 2014!"

  Bekijk het filmpje op Voor de Kunst
  Website: Een Feest voor Sinterklaas
 •  
  "Ieder huisje..." dramaserie RTL    augustus 2014

  In september start RTL met "Ieder huisje...", een nieuwe dramaserie voor televisie. De serie wordt mede mogelijk gemaakt door Bureau Jeugdzorg. In een van de afleveringen speelt Dirk de rol van psychiater. De opnames vonden plaats in augustus.  Regie: Melcher Hillman
 •  
  Samenwerking met MK Leads    juli 2014

  MK Leads is een gespecialiseerd training- en adviesbureau met een onderscheidende kijk op competentiemanagement. Sinds kort wordt Dirk regelmatig ingezet als trainer en/of trainingsacteur voor dit Amsterdamse bureau.

  Website: MK Leads
 •  
  "Zoete wraak" TV-programma    juni 2014

  Medio oktober start SBS6 met het nieuwe programma "Zoete Wraak". De opnames zijn in volle gang. Dirk werkt mee als één van de acteurs.


 •  
  "De Jager" kortfilm    mei 2014

  "De Jager" is een korte fictiefilm en verhaalt over een korte periode uit het leven van Eduard, waarin hij bij zijn moeder intrekt omdat zijn ex-vrouw hem volledig heeft kaalgeplukt. Niet alleen financieel maar ook zijn eigenwaarde is verdwenen. De opnames (van 19 april t/m 4 mei) zijn onder meer op het terrein van Paleis Soestdijk en op prachtige locaties in Vierlingsbeek. Dirk speelt de rol van hoofdpersonage Eduard.  Regie: Jelmer Wristers & Jurrien van der Wal     Beeldregie: Joris Weerts     DoP: Henry Vrijsen
 •  
  "Zappmysterie" wint SpinAward    april 2014

  In de categorie Interactive TV & Online Video heeft Zappmysterie een SpinAward gewonnen. De SpinAward is een vakprijs voor creativiteit in digitale media. Zappmysterie was destijds enorm populair bij kinderen, op TV en online. In Zappmysterie raken tien bekende Zapp-presentatoren en -acteurs verzeild in een mysterieus complot. Wie heeft Tim Douwsma en Monique Smit vermoord? Kijkers konden via tv en internet de kluizenaar (gespeeld door Dirk) helpen om deze moordzaak op te lossen. Het spannende mysterie was tien weken lang iedere dinsdag, donderdag en zaterdag te volgen in het tv-programma Zapplive. Het spel was daarnaast online te spelen.

  Verder heeft Zappmysterie een honoree ontvangen voor de Webby Awards (digitale Emmy's). Daar moest het Zappmysterie concurreren met maar liefst 12.000 andere (internationale) cases. Er zijn slechts enkele honorees uitgereikt. •  
  "De Ingebeelde Zieke"    april 2014

  23 maart jl. was de laatste locatievoorstelling van "De Ingebeelde Zieke" in het prachtige kasteel van Helmond. De voorstellingen waren volledig uitverkocht en het overenthousiaste publiek heeft kunnen genieten van een hilarische voorstelling met een hoog barokgehalte, een onuitstaanbare hypochonder, een hitsige dochter, kwakzalvers, mooie muziek, slagroompruiken, vrolijke verkleedpartijen en chronische valwinden.

  Regie: Dirk van der Pol     Website: Toneelgroep Maskerade
 •  
  Communicatietrainingen    april 2014

  De maand april staat voor Dirk in het teken van communicatietrainingen. Regelmatig wordt hij bij bedrijven en instellingen ingezet als trainingsacteur en (co-)trainer voor uiteenlopende trajecten op het gebied van communicatie. Een van zijn opdrachtgevers is het VU Medisch Centrum in Amsterdam. In april werkte hij mee aan diverse communicatietrainingen op het gebied van onder meer complexe en lastige situaties, grensoverschrijdend gedrag, palliatieve zorg en slecht nieuws.


 •  
  "Reporter" geselecteerd voor Internationaal Filmfestival Moskou 2014    maart 2014

  De film Reporter, die op 7 maart jl. in bioscoop Wolff Groningen in première ging, is geselecteerd voor het Internationale Filmfestival IFF Moskou (19 t/m 28 juni) . De makers van de film, Thijs Gloger en Rene Houwen van Schaftkip Films maakten dat bekend tijdens de première. Met onder andere Albert Secuur, Merlijn Mekkring, Nanette Edens, Jurgen Veenstra en Dirk van der Pol
  Regie: Thijs Gloger     Scenario: Thijs Gloger & Marten Westerveen
  Website: Schaftkip Films     Moscow International Film Festival
 •  
  Extra voorstelling "De Ingebeelde Zieke"    maart 2014

  Vanwege de grote belangstelling speelt toneelgroep Maskerade over twee weken een extra voorstelling van "De Ingebeelde Ziekte" in het kasteel van Helmond. De geplande voorstellingen waren vrijwel meteen uitverkocht. De extra matineevoorstelling vindt zaterdag 22 maart plaats vanaf 14.00 uur. Maskerade wist het kasteel in Helmond te strikken als decor voor haar jubileumvoorstelling. Dat is ook voor de middeleeuwse waterburcht een primeur.  Regie: Dirk van der Pol     Website: Toneelgroep Maskerade Helmond
 •  
  TV-reclame "Calgon"    maart 2014

  Voor een nieuwe tv-reclame van Calgon neemt Dirk de stem van één van de personages voor zijn rekening. •  
  "Zappmysterie" genomineerd voor de SpinAwards    maart 2014

  Zappmysterie (NCRV/KRO) is genomineerd voor de SpinAwards, de vakprijzen voor creativiteit in digitale media. Er zijn onder andere categorieën voor Mobiel, Crossmedia, Interactieve TV & Online Video en Games. Zappmysterie (10 afleveringen) is in de 2e helft van 2013 uitgezonden op Nederland 3 (Zapp). NCRV/KRO is erin geslaagd de beleving van dit succesvolle tv-programma digitaal optimaal te verlengen via onder meer www.zappmysterie.nl. Dirk speelde het hoofdpersonage, de kluizenaar Walter Wildbes.
  Website: Zappmysterie     SpinAwards
 •  
  "Bananasplit" tv-programma    februari 2014

  Vanaf zaterdag 1 maart a.s. trekt Frans Bauer op zijn speciale Bananasplit scooter door het hele land om nietsvermoedende mensen in de maling te nemen. Ook dit jaar werkt Dirk weer mee als candidacteur. Wekelijks op zaterdag te zien op Nederland 1 om 20.25 uur.  Website: Bananasplit
 •  
  Première film "Reporter"    februari 2014

  Op vrijdag 7 maart a.s. vindt om 20:15 uur de feestelijke première van "Reporter" plaats in Wolff Groningen. "Reporter" (regie Thijs Gloger) is de nieuwe film van het in Groningen gevestigde productiehuis Schaftkip Films, dat naam maakte met films als "Holland", "Heroin" en "Die Welt". Dirk speelt de rol van brandweerbevelvoerder Willem.

  Regie: Thijs Gloger     Website: Schaftkip Films     Kaartverkoop: Wolff bioscopen


  Bevelvoerder (acteur Dirk) krijgt instructies van echte brandweervrouw.

  Bekijk de Trailer
 •  
  Boektrailer "Komt een vrouw bij de h@cker" online    februari 2014

  Van het nieuwe boek van Maria Genova "Komt een vrouw bij de h@cker" heeft Dirk de boektrailer ingesproken. Het boek gaat over slimme internetcriminelen. Na een schokkende en soms ook hilarische zoektocht op het randje van de privacy, kijk je met heel andere ogen naar je computer. Journaliste Maria Genova (1973) schreef onder meer columns voor Trouw en opiniestukken voor de VARA-site. Haar boeken handelen over grote maatschappelijke problemen en zijn taboedoorbrekend. Zo gaat "Het Duivelskind" over foute ouders en falende jeugdzorg.  Website: Maria Genova
 •  
  Première "Ertussenuit"    januari 2014

  Op 14 februari a.s. is de première van de nieuwe film van Robbert Doelwijt. Menno is een jongeman gevangen in een sleur. Op een dag besluit hij dat hij er wat aan moet doen en gaat op reis. Onderweg wordt hij blootgesteld aan de liefde, verdriet en isolement. In deze film speelt Dirk de rol van een filosofisch ingestelde Fransman. De opnames vonden afgelopen zomer plaats in o.a. Parijs. De film is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.
  Regie: Robbert Doelwijt
 •  
  Korte Film "Ik ontmoet je daar"    januari 2014

  In de korte film "Ik ontmoet je daar" van Kevin Tromp en Chris van Leeuwen speelt Dirk de rol van dokter Bakker. De opnames vonden plaats in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam en op locatie in de Ardennen.

  Regie: Kevin Tromp     DoP: Chris van Leeuwen
 •  
  Theatervoorstelling "De Ingebeelde Zieke"    januari 2014

  De repetities voor "De Ingebeelde Zieke" zijn in volle gang. De première is op woensdag 19 maart a.s. Voorstellingen op 20, 21, 22 en 23 (2x) maart. Alle voorstellingen worden gespeeld op het feeërieke kasteel van Helmond.

  Wie ziek is krijgt aandacht, en dat is lekker! Maar hoe houd je die aandacht zo lang mogelijk vast? Monsieur Argan weet hoe dat moet. Hij is kerngezond, maar in zijn fantasie verbeeldt hij zich onder meer, dat hij ernstige darmproblemen heeft. Hij wil 24/7 een dokter om zich heen. Zijn dochter moet daarom trouwen met een onaantrekkelijke arts, maar zij is verliefd op een knappe kerel van eenvoudige komaf. Haar stiefmoeder is uit op de erfenis. En natuurlijk zijn er ook diverse kwakzalvers die munt slaan uit de ingebeelde kwalen van Argan. Is er in dit stuk dan niemand normaal? Jawel, de meid Toinette. Op meesterlijke wijze dwingt zij haar baas de mensen te zien, zoals ze werkelijk zijn.

  Een hilarische theatervoorstelling met een hoog barokgehalte, mooie muziek, verkleedpartijen, slagroompruiken, valwinden en talloze klysma’s. En dat alles in een prachtig kasteel.
  Website: Maskerade Helmond
 •  
  Nieuwe trailer "Salon voor 1" online    december 2013

  De nieuwe trailer van de succesvolle festivalvoorstelling "Salon voor 1" staat online!

  Regie: Jori Hermsen
 •  
  Voorlichtingsfilm VUmc    november 2013

  Voor VUmc, afdeling Sociale Geneeskunde heeft Dirk meegewerkt aan een voorlichtingsfilm in het kader van Implementatie Multidisciplinaire Ketenzorg.


  Regie: David Slingerland
 •  
  "Zappmysterie, de Film"    november 2013

  Op zaterdag 7 december en zaterdag 28 december zendt Zapp alle tien afleveringen van het succesvolle "Zappmysterie" achter elkaar uit. In "Zappmysterie, de Film" krijgen alle Zappkijkers nog een keer de kans om de mysterieuze moordzaak op te lossen. Dirk speelt de rol van hoofdpersonage "Walter de Kluizenaar" in de spannende jeugdserie van ZAPP/NCRV. "Zappmysterie" is nog tot begin december wekelijks te zien in Zapplive.

  De Zappmysterie Film is te zien op zaterdag 7 december om 13:38 uur en op zaterdag 28 december om 13:35 uur, op Nederland 3.

  Website: Zappmysterie     Kijk hier de afleveringen terug
 •  
  "Een feest voor Sinterklaas"    november 2013

  Begin november waren de opnames van de film "Een groot Sinterklaasfeest". In deze nieuwe Sinterklaasfilm speelt Dirk de rol van Labopiet. De film wordt onder meer vertoond op "Een feest voor Sinterklaas" in het Chassé Theater in Breda. Dit groots opgezette Sinterklaasfeest met vele artiesten wordt eind november via o.a. Villa Pardoes aangeboden aan veel chronische zieke kinderen met hun familie. Ook tijdens dit feest is Labopiet van de partij.

  Website: Een Feest voor Sinterklaas
 •  
  Boektrailer Maria Genova    oktober 2013

  Dirk werkt mee aan de boektrailer van het nieuwe boek van Maria Genova "Komt een vrouw bij de hacker". Het boek gaat over cybercrime en identiteitsfraude. In februari 2014 komen boek en trailer uit. Maria Genova is onderzoeksjournalist en onder meer bekend van de bestsellers "Man is stoer, vrouw is hoer" en "Duivelskind".
  Website: Maria Genova
 •  
  TV-serie "Zappmysterie"    september 2013

  Dirk speelt de rol van hoofdpersonage Walter de Kluizenaar in de nieuwe jeugdserie "Zappmysterie" van ZAPP/NCRV. Tien bekende Zapp-presentatoren en -acteurs raken verzeild in een mysterieus complot. Er is sprake van een dubbele moord. Wie heeft Tim Douwsma en Monique Smit vermoord? Tien weken lang zal het Zappmysterie worden ontrafeld. Kijkers kunnen via tv en internet hierbij helpen. De eerste aflevering van Zappmysterie start op 28 september en is wekelijks te zien in Zapplive op zaterdag, dinsdag en donderdag op Nederland 3 (NCRV). De afleveringen worden in z'n geheel op zaterdagmiddag (wisselende tijden) herhaald op Nederland 3.


  Website: Zappmysterie     Kijk hier de afleveringen terug
 •  
  (Luister-)boek "Expeditie Ribbelroute"    augustus 2013

  Op 8 oktober a.s. verschijnt het tweede boek van Annemiek van Munster. "Expeditie Ribbelroute" is het langverwachte vervolg op haar succesvolle debuut "+23". Het boek verschijnt ook als luisterboek. Dirk heeft een van de gastcolumns ingesproken. Het boek is te bestellen via www.zichtinzicht.nl en www.bol.com.
  Website: Annemiek van Munster
 •  
  Toneelvoorstelling "De Ingebeelde Zieke"    augustus 2013

  Voor theatergroep Maskerade bewerkt en regisseert Dirk "De Ingebeelde Zieke" van de 17e-eeuwse Franse toneelschrijver Molière. De repetities starten in september en de voorstellingen staan gepland voor maart 2014.

  Website: Toneelgroep Maskerade
 •  
  Speellijst festivalvoorstelling "Salon voor 1"    juli 2013

  "Salon voor 1" ging op 15 juni jl. in première op Live-Oost festival in Amsterdam. De voorstelling is deze zomer nog te zien op Festival Franje in Amersfoort, Fringe Festival in Amsterdam, Axis Festival in Assen en Festival De Oversteek in Nijmegen.

  Klik hier voor de speellijst

  Spel: Ilse van Kollenburg & Dirk van der Pol     Regie: Jori Hermsen     Website: Salon voor 1
 •  
  Filmopnames in Parijs voor korte film "Ertussenuit"    juli 2013

  Voor de korte film "Ertussenuit" van Robbert Doelwijt was Dirk afgelopen weekend in Parijs. Synopsis: Menno is in een sleur beland. Op een gegeven moment realiseert hij zich, dat hij zo niet verder kan met zijn leven. Hij besluit een reis te maken met de trein om zo te kunnen reflecteren op zijn leven. Onderweg wordt hij blootgesteld aan de liefde, verdriet en isolement.

  Mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.


  Regie: Robbert Doelwijt
 •  
  Nieuwe Zapp-serie    juli 2013

  De opnames voor de spannende opvolger van de succesvolle jeugd tv-serie "Zappendael" zijn in volle gang. In het diepste geheim weliswaar, maar een lokale tv-zender mocht alvast een kijkje nemen op de set. De serie is vanaf 28 september wekelijks (op zaterdag, dinsdag en donderdag ) te zien op Nederland 3. Dirk speelt het mysterieuze hoofdpersonage.


 •  
  Instructiefilm t.b.v. NIBE-SVV    juni 2013

  Voor NIBE-SVV werkt Dirk mee aan diverse instructiefilms ten behoeve van de financiële dienstverlening. NIBE-SVV ontwikkelt en verzorgt examens en opleidingen voor de financiële sector.

  Website: NIBE-SVV
 •  
  "Inspiratie" geselecteerd voor Duits filmfestival    juni 2013

  De korte film "Inspiratie" (DoornEden Films) is geselecteerd voor het Germany After Dark Film Festival in Gronau van 31 oktober t/m 8 november. "Inspiratie" vertelt het verhaal van succesvol horrorschrijver Daan Prins (Dirk van der Pol) die na vijf jaar afwezigheid grote moeite heeft zijn nieuwste boek te voltooien. Op zijn nachtelijke zoektocht naar inspiratie vindt hij de bizarre oplossing om zijn artistieke honger te stillen tijdens een ontmoeting met de mooie, jonge Emily.


  Regie: Tristan van Doorn
 •  
  Trailer "Salon voor 1" online    juni 2013

  Samen met Ilse van Kollenburg speelt Dirk deze zomer de voorstelling "Salon voor 1". Op 15 juni ging de reizende theatervoorstelling tijdens het LiveOost festival in Amsterdam in première. Daarna maakt de voorstelling een tour langs verschillende theaterfestivals (speellijst volgt).


  Spel: Ilse van Kollenburg & Dirk van der Pol     Regie: Jori Hermsen     Tekst: Guiot Duermeijer
  Productie: IVK producties     Nabeschouwing
 •  
  Mockumentary Werkgevers Servicepunt    juni 2013

  Dirk werkt mee aan een film voor de gemeente Den Haag over het functioneren van het Werkgevers Servicepunt. In deze zogenaamde mockumentary wordt fictief getoond hoe de samenwerking op het gebied van werk en werkgelegenheid er in 2025 uitziet in de regio Den Haag. Dirk speelt de rol van werkgever Job Verschuren.
  Regie: Robert-Jan Glas
 •  
  Zakelijke campagne PostNL    juni 2013

  In een nieuwe campagne van PostNL t.b.v. de zakelijke markt speelt Dirk de rol van DM-strateeg Bart. Onlangs ging de derde van een serie van vier commercials online.


  Regie: Tom Rijpert     Website: PostNL - DM Adviseurs
 •  
  Rauw, rockend muziektheater en Shakespeare's poëzie ontmoeten elkaar in
  "Hamlet - Not to be"
     mei 2013

  Hamlet, de gekwelde prins van Denemarken is zijn vader verloren en is gehuld in diepe rouw. Totdat de geest van zijn vader aan hem verschijnt en hem influistert, dat hij in het geheim vermoord is door zijn eigen broer, Claudius. Hamlets oom en nu nieuwe Koning van Denemarken heeft daarnaast nota bene direct de Koningin, Hamlets moeder, gehuwd. Hamlet is vastbesloten zijn vader te wreken, maar welk leed laat Hamlet achter met zijn wraakacties? Hoeveel levens wegen op tegen één vermoorde vader?

  "Hamlet - Not to be" is een absurde bewerking van het beroemde verhaal, die focust op de ravage en de chaos die Hamlet veroorzaakt onder het mom van gerechtigheid. Onder begeleiding van scheurende gitaren wordt het publiek geconfronteerd met een moordlustige, sluwe Hamlet die niet zal rusten, voordat de waarheid boven tafel komt en Claudius zal boeten. Maar tegen welke prijs?

  Dirk speelt de rol van Claudius, koning van Denemarken. "Hamlet - Not to be" wordt gespeeld in de prachtige Metaalkathedraal in Utrecht. Er zijn nog kaartjes verkrijgbaar voor 15, 16 en 17 mei a.s., aanvang 20.00 uur.

  De voorstelling "Hamlet - Not to be" wordt ook gespeeld op het regiefestival in Utrecht en wel op woensdag 22 mei om 21.00 uur in de Grote Zaal van het akademietheater, Janskerhof 17, Utrecht. Toegang vrij. Wel reserveren via deze link


  Regie: Tom Dello     Locatie: Metaalkathedraal Utrecht
 •  
  Repetities "Salon voor 1" van start, persfoto gereed    mei 2013

  De repetities voor "Salon voor 1" zijn gestart. Tegelijkertijd is de persfoto gepresenteerd. "Salon voor 1" is de nieuwe reizende locatievoorstelling van IVK Producties over hoe je elkaar liefdevol kunt omarmen, maar ook over hoe je elkaar kunt beklemmen om het leven te beleven. De première is op 15 juni a.s. op het LiveOost Festival te Amsterdam.

  Spel: Ilse van Kollenburg en Dirk van der Pol     Regie: Jori Hermsen
  Tekst: Guiot Duermeijer     Productie: IVK producties
 •  
  Educatieve wandeling door het EYE Film museum "EYEwalk"    april 2013

  Het EYE Film Museum in Amsterdam werkt momenteel aan een educatieve film. Dirk speelt in enkele historische scenes uit de filmgeschiedenis, waaronder de vertoning van de eerste film van de Gebroeders Lumière "Aankomst van een trein" en een scene uit de beroemde film van de Franse filmpionier Méliès "Le voyage dans la lune" (1902). Begin september gaat EYEwalk ‘in première’; een 15 minuten durende rondleiding op een iPad mini door het gebouw.  Regie: Marco Della Coletta en Zoe D'Amaro
 •  
  Theatervoorstelling "Hamlet"    april 2013

  Op 13 mei a.s. is de première van Hamlet. Onder regie van theatermaker Tom Dello bijt een cast van 10 spelers zich vast in dit meesterwerk van William Shakespeare.

  Regie: Tom Dello     Facebook: Hamlet not to be!
 •  
  Film "Meat Lovers"    april 2013

  In de nieuwe film "Meat Lovers" van Ward Trommelen ligt fastfoodketen ‘Chicken Today’ onder vuur. Via de media is uitgelekt, dat het bedrijf op nogal lugubere wijze aan zijn product komt. Nu het hele land daarvan op de hoogte is, kelderen de aandelen van het bedrijf. De vijf directieleden - allen met verborgen agenda's - hebben uiteenlopende belangen en staan voor een onmogelijke keuze. De opnames zijn gestart op 15 april. Dirk speelt de rol van bestuurslid Floris Barnstra. Ook met o.a. nieuwslezer Herman van der Zandt en Rick Hoogendoorn.
  Regie: Jimmie Deegens     DoP: Ward Trommelen
 •  
  Festivalvoorstelling "Salon voor 1"    april 2013

  Samen met de succesvolle actrice Ilse van Kollenburg speelt Dirk in de nieuwe voorstelling "Salon voor 1". In een jaren 50 kapsalon wachten Bert en zijn dochter Jacq op die ene klant, die zich eens in de zoveel tijd laat knippen. Meer klanten zijn er niet. Men veegt om het vegen, om de tijd te doden, om vast te houden aan structuur. Maar wat gebeurt er als het opvegen van de non-existente haren je dagtaak is geworden? De repetities onder regie van Jori Hermsen starten in mei. Op 15 juni gaat de voorstelling tijdens het LiveOost festival in Amsterdam in première. Daarna maakt de voorstelling een tour langs verschillende theaterfestivals in Nederland en België (speellijst volgt).

  Regie: Jori Hermsen     Producent: IVK Producties     Sponsor een minuut
 •  
  Website en trailer "It's up to you" online    april 2013

  19 april is uitgeroepen tot nationale anticyberpestdag. Die dag wordt de interactieve film "It's up to you" officieel gelanceerd. Deze film wordt als discussiestarter ingezet op scholen (onderbouw van het vo en groep 8 van het basisonderwijs) om jongeren bewuster te maken van hun rol als individu en als klas in cyberpesten. Dirk speelt de rol van agent.


  Regie: Joerie Nijhuis     Website: It's up to you
 •  
  Speelfilm "Reporter"    maart 2013

  Voor de nieuwe speelfilm "Reporter" van regisseur Thijs Gloger is Dirk gecast voor een van de rollen. De film wordt geproduceerd door Schaftkip Films, een in Groningen gevestigd productiehuis dat internationaal aanzien heeft vergaard met films als Buitenlanders, Holland en Die Welt. De opnamen van Reporter zullen deze zomer plaatsvinden. Naar verwachting gaat de film in het voorjaar van 2014 in première.

  Regie: Thijs Gloger     Producent: Schaftkip Films
 •  
  48 Hour Film Project    maart 2013

  Van 8 t/m 10 maart werd in Nijmegen het 48 Hour filmproject georganiseerd. Binnen één weekend moesten teams een korte film maken, van script schrijven t/m aanleveren van de film. Dirk werkte mee als acteur in het team van Wanderlust Film. In de film "Remote Recovery" speelt hij de rol van Herman Brynner. De film gaat op 17 maart in première tijdens het GoShort Festival in Nijmegen.

  Regie: Mick van Herk     Website: 48 Hour Film Project     Wanderlust Film     Go Short
 •  
  Geluidswandeling "Ondiep moet je horen!"    maart 2013

  Soundtrackcity werkt aan een nieuwe geluidswandeling door de door wijk Ondiep in Utrecht in samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De wandeling duurt 45 minuten en gaat op 24 maart in première op Theaterfestival Tweetakt. "Ondiep moet je horen!" is een actieve en spannende tour door de geluidswereld van kinderen uit Ondiep en is geschikt vanaf 9 jaar. Dirk neemt de stem van hoofdpersonage Henrik voor zijn rekening.

  Speeldata: van 23 maart t/m 7 april a.s.
  Toegangsprijs: € 6,00
  Kaarten bestellen op www.tweetakt.nl
 •  
  Instructiefilms VU Medisch Centrum    maart 2013

  Voor VU Medisch Centrum Amsterdam werkt Dirk regelmatig mee aan films ten behoeve van de studentenpractica. Begin maart waren de opnames voor een instructiefilm met als thema "geriatrische screening".
 •  
  Bananasplit    februari 2013

  Als candidacteur werkt Dirk ook dit seizoen weer mee aan Bananasplit. Vanaf 10 maart a.s. wekelijks te zien om 20:20 uur op Nederland 2.


 •  
  "Happy Hour" - SBS6    februari 2013

  In aflevering "Happy Hour" uit de serie "Beschuldigd" speelt Dirk de rol van John Tieke. De serie wordt geproduceerd door IDTV en uitgezonden op SBS6. De serie laat waargebeurde verhalen zien die op basis van scripted reality worden nagespeeld.  Regie: Jon Karthaus
 •  
  Historisch audioproject VVV 's-Hertogenbosch    januari 2013

  Samen met enkele stemacteurs werkt het VVV 's-Hertogenbosch momenteel aan een historisch audioproject waarin enkele - voor de stad belangrijke - historische personages een belangrijke rol spelen. Dirk vertolkt de stem van Anthonie Schetz (1564 - 1641), baron van Grobbendonck en 40 jaar lang militair gouverneur van 's-Hertogenbosch. Echter, in 1629 veroverde "stedendwinger" Frederik Hendrik de stad en moest Schetz de stad ontvluchten. •  
  Mockumentary "De avondklok van Deventer"    december 2012

  In de mockumentary "De avondklok van Deventer" speelt Dirk de rol van landelijke coördinator avondklok. Teun Verbeek, de maker zelf, hierover:

  "Ik heb een obsessie voor slapen, maar ik ben verleerd hoe dat moet. Ik ben van mening dat de hectische 24/7 wereld waarin wij leven, met al haar middelen om constant verbonden te zijn, samenspant om ons wakker te houden. Om bewustzijn hierover te creëren heb ik een mockumentary gemaakt. Hiermee analyseer en reageer ik op de maatschappelijke tendens van het verwaarlozen van slaap.

  In de mockumentary wordt ons een Orwelliaanse samenleving voorgeschoteld die verdacht aannemelijk aanvoelt. Een wereld waarin burgers nauwlettend worden gecontroleerd, om ervoor te zorgen dat ze gaan slapen om precies 24.00 uur. Door het creëren van een mythische overheidsinstelling die slaap afdwingt, daag ik mijn publiek uit om het belang van slaap te herzien. Slapen is voor mij geen inefficiëntie vorm van tijdsverspilling, maar juist een essentiële periode van herstel van lichaam en geest."


  Regie: Teun Verbeek     Camera: Doron Tempert
 •  
  Toneelvoorstelling "Hamlet"    december 2012

  In januari starten de repetities voor "Hamlet" van William Shakespeare. In een nieuwe bewerking van theatermaker Tom Dello speelt Dirk de rol van Claudius. De locatievoorstelling gaat in mei in première in Utrecht. •  
  Theatershow "Een feest voor Sinterklaas"    november 2012

  "Een feest voor Sinterklaas". Zo heet de grote theatershow in het Chassé Theater in Breda waar 200 chronisch zieke kinderen, hun ouders en broertjes of zusjes via Villa Pardoes een leuke dag wordt bezorgd. Dirk speelt de rol van Labopiet.  Website: Een feest voor sinterklaas     Villa Pardoes
 •  
  Première "One Flew over The Cuckoo's Nest"    november 2012

  Dirk bewerkte en regisseerde de theaterproductie "One Flew over The Cuckoo's Nest". De voorstelling ging op 9 november 2012 in première in het Annatheater in Helmond.


  Regie: Dirk van der Pol   Muziek: Michael de Jong   Animaties: Michel Ligtenbarg   Foto's: Ron Hommel
 •  
  Zakelijke campagne PostNL    november 2012

  In een nieuwe campagne van PostNL t.b.v. de zakelijke markt speelt Dirk één van de hoofdrollen. De eerste van een serie van vier commercials is onlangs opgenomen.
  Regie: Tom Rijpert     Website: PostNL - DM Adviseurs
 •  
  Korte film "De Laatste Stop"    oktober 2012

  In de nieuwe korte film "De Laatste Stop" van Tim Hoekstra en Cor Ludema speelt Dirk de rol van Henry van Leeuwen. Nadat Henry's vrouw Juliette is omgekomen bij een vliegtuigcrash is hij nooit meer de oude geworden. Nu zijn zoon Ruben op het punt staat om voor drie maanden naar de Verenigde Staten te vliegen raakt Henry in de war. Een confrontatie met het verleden is het gevolg...

  Regie: Cor Ludema & Tim Hoekstra
 •  
  Voice-over "André Kuipers / Floriade"    oktober 2012

  Tijdens een congres op de Floriade in Venlo heeft André Kuipers op 3 oktober jl. een lezing verzorgd over de paralellen tussen de ruimtevaart en de zorg. Ter ondersteuning hiervan presenteerde Kersten Revalidatietechniek haar 50.000e hergebruikte rolstoel. Dit gebeurde aan de hand van een geanimeerde infographic. Dirk heeft hiervoor de voice-overs verzorgd.

 •  
  Bedrijfsfilm "Vinci Energies"    september 2012

  Dirk werkt mee aan enkele nieuwe, ludieke bedrijfsfilmpjes voor Vinci Energies. De opnames waren medio september in Veendam (Gr.).


  Regie: Koen de Koning
 •  
  Toneelvoorstelling "One flew over the Cuckoo's nest"    september 2012

  Voor toneelgroep Maskerade regisseert Dirk momenteel "One Flew Over the Cuckoo's Nest". De première is op 9 november a.s. in het Annatheater in Helmond. Voorstellingen op 10, 11, 14, 15, 16, 17 en 18 november.

  Crimineel McMurphy weet de gevangenis te ontvluchten door te doen alsof hij gek is. Hij belandt op de gesloten afdeling van een psychiatrische inrichting en probeert zijn gestoorde medepatiënten te overtuigen van hun zelfbewustzijn en zelfstandigheid. Zonder het te beseffen worden zij meegesleept in een strijd tegen het angstregime van de ijskoude hoofdzuster Ratched. Een strijd vol hilarische momenten, maar ook een strijd die hem fataal zou kunnen worden...

  Maskerade presenteert een verrassende en eigentijdse bewerking van het oorspronkelijke tragikomische toneelstuk, compleet met speciaal voor deze voorstelling gemaakte filmbeelden (Michel Ligtenbarg) en muziek (Michael de Jong).

  Regie: Dirk van der Pol   Locatie: Annatheater
 •  
  TV-serie "Landgoed Zappendael"    augustus 2012

  Zapplive (NCRV) start dit nieuwe seizoen met een groot mysterie! Elf Zapp-presentatoren en
  -acteurs raken verzeild in een mysterie op het landgoed Zappendael. Er is een moord gepleegd en het is aan hen om deze op te lossen. Kijkers kunnen via tv en internet hierbij helpen. Dirk speelt een mysterieuze rol in de oplossing van het mysterie...  Regie: André Broertjes
 •  
  Korte film "UP TO YOU!"    juli 2012

  It's up to you! Zo gaat de nieuwe korte film van producent "Reactif" heten. Met deze interactieve film probeert men jongeren op scholen bewuster te maken van hun rol in cyberpesten. Dagelijks zijn ruim 60.000 jongeren hiervan het slachtoffer. De film wordt als discussiestarter op scholen ingezet en dient als een essentiële basis in de strijd tegen cyberpesten. Het project wordt mede ondersteund door de stichting "Mijn kind online" en de GGD. Dirk speelt de rol van agent. De opnames staan gepland voor de 2e helft van augustus.


  Regie: Joerie Nijhuis
 •  
  Fictiefilm "LAMPEN GAAN AAN"    juni 2012

  In samenwerking met Stichting Urgenda organiseert de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht op 7 juni a.s. het FONK festival over duurzaamheid anno 2050. Een duurzame toekomst zoals nieuwe mediamakers dat zien. Tijdens dit festival wordt de film "LAMPEN GAAN AAN" gepresenteerd waarvoor Dirk de voice-overs heeft ingesproken. In deze fictiefilm worden twee jonge geliefden in hun gezamenlijke passie voor duurzaam leven op humoristische en muzikale wijze onophoudelijk tegengewerkt door de maatschappij. Ze worden gedwongen de geldende wereldverwoestende levensstandaard aan te nemen.

  Urgenda is de actie-organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland sneller duurzaam wil maken samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren. Zie www.urgenda.nl
 •  
  Interactief GTST-filmproject    mei 2012

  Voor Endemol werkt Dirk mee aan een interactief GTST-filmproject t.b.v. de website van RTL XL. In de hoofdrol speelt het ex-personage "Linda" (Babette van Veen). Dirk speelt de rol van Pieter, de geheime minnaar van Linda.

  Regie: Iris Meyer en Mardon Peterson
 •  
  Toneelvoorstelling "Kerkhof Batavia"    mei 2012

  “Droevighe tijdinghe van de aldergrouwelijckste moorderij op 't schip Batavia.”
  Cornelis Fransz, 1630


  In de locatievoorstelling "Kerkhof Batavia" speelt Dirk de rol van de waanzinnige onderkoopman Jeronimus Cornelisz. De muiterij op de Batavia is een van de zwartste bladzijden uit de geschiedenis van de VOC. Nu, bijna vierhonderd jaar later, wordt dit stukje vaderlandse geschiedenis dat we liever zouden vergeten weer tot leven gebracht aan boord van de hedendaagse replica van dit noodlottige schip. Publiek en bemanning begeven zich samen over de dekken en door de ruimen van de Batavia, twee maanden na de schipbreuk. De voorraden zijn schaars, de gemoederen gespannen en allen lijden onder het schrikbewind van de bloeddorstige onderkoopman. Een interactieve locatievoorstelling vol manipulatie, moord, zwarte humor, rum en scheurbuik.

  Try-out is op 26 mei in Utrecht. Voorstellingen op de Bataviawerf in Lelystad vanaf 30 mei. Reserveren kan via kerkhofbatavia@gmail.com  Regie: Sam Koppenol   Tekst: René van Dijk en Sam Koppenol   Vormgeving: Nadja Teurlings
 •  
  Symposium "Goed opleiden is een kunst"    mei 2012

  Met een drietal scenes verzorgde Dirk - samen met Marieke Bierhoff - op 15 mei jl. de kick-off van het medisch symposium "Goed opleiden is een kunst".

  Het symposium is georganiseerd door het VU Medisch Centrum in Amsterdam.
 •  
  Pilot audiovisuele lesmethode ICT-opleiding    mei 2012

  Dirk speelt één van de rollen in een pilot ten behoeve van een nieuwe audiovisuele lesmethode voor de opleiding ICT binnen het Middelbaar Beroeps Onderwijs.

  De opnames vonden onlangs plaats op het Da Vinci College in Dordrecht.
  Regie: Ilse van Kollenburg   Producent: IVK-producties
 •  
  Voorlichtingsfilm Gemeente 's-Hertogenbosch    mei 2012

  Dirk werkt mee aan een voorlichtingsfilm voor de Gemeente 's-Hertogenbosch. De opnames vinden plaats in mei 2012.
  Regie: Tristan van Doorn   Producent: Van Doorn AV producties
 •  
  Korte film "Achterruit"    mei 2012

  “We hebben niet voor altijd de tijd... ”

  In de film "Achterruit" speelt Dirk de buurman van Opa (gespeeld door Hans Croiset).
  Deze korte film gaat over de achtjarige Silver die voor het eerst nadat haar oma is overleden bij opa gaat logeren. De liefhebbende kleindochter en haar levenslustige opa worstelen met de ziekte van Alzheimer die hun magische verbond bedreigt. De opnames zijn zojuist afgerond en de film gaat in september in première op het filmfestival in Utrecht.

  Regie: Feike Santbergen   Producent: Filos Films

 •  
  Nieuwe audio-fragmenten online!    april 2012

  Dirk werkt als voice-over en commentaarstem en heeft diverse bedrijfsfilms, commercials en documentaires een stem gegeven. Diverse nieuwe audiofragmenten (met meerdere "kleurtjes") staan op de website.

  Luister bijvoorbeeld naar een teaser met suspense, of naar een selling commercial.  Klik hier voor meer audio-fragmenten, of ga via het menu naar Activiteiten › Stem.

 •  
  Entertainment Experience Deel 8    april 2012

  Dirk heeft meegewerkt aan de verfilming van deel 8 van de user-generated-film van Paul Verhoeven door Kamerdagen Producties. Dirk speelt de rol van Remco Albrecht.
  Regie: Joost Buitenweg   Producent: Kamerdagen Producties
 •  
  Reclame-campagne "Ziggo Zakelijk"    april 2012

  Dirk werkt mee aan de nieuwe campagne van Ziggo Zakelijk.

 •  
  Culturele Zondag Utrecht    maart 2012

  Tijdens de Culturele Zondag van 25 maart in Utrecht wordt de theatervoorstelling "Aarde dempt!" hernomen.

  Aarde dempt is een korte voorstelling over de ernstig zieke begrafenisondernemer Theodoor en zijn jonge impulsieve stagiair Winfried. Een poëtische, filosofische en muzikale voorstelling over het leven en de dood.

  Locatie: Galerie Rob Rademaker, Minnebroederstraat 9.
  Tijden: 13.00, 14.00, 15.00, 16.00 uur.

  Regie: Jorn Laponder
 •  
  Toneelvoorstelling "Jaloezieën"    maart 2012

  Dirk regisseerde de komedie "Jaloezieën" van Haye van der Heyden. De première vond plaats op 15 maart in het Annatheater in Helmond.
 •  
  Voorlichtingsfilm "Roza en Overijssel"    maart 2012

  In de voorlichtingsfilm "Roza en Overijssel" speelt Dirk de rol van docent staatsinrichting. De opnames vonden plaats in september 2011. Deze week is de definitieve film goedgekeurd door de Commissaris van de Koningin, Ank Bijleveld. Daarmee is het startsein gegeven om de film te verspreiden. De komende jaren zullen heel veel mensen de film zien; zowel bij een bezoek aan het provinciehuis (waar o.a. middelbare scholieren het "Statenspel" spelen), als via internet.
  Regie: Robert-Jan Glas & Daniël Nijenhuis   Producent: Beeldtaal Filmmakers
 •  
  Toneelvoorstelling "Kerkhof Batavia"    februari 2012

  Binnenkort beginnen de repetities voor de voorstelling "Kerkhof Batavia". Het verhaal gaat over de ondergang van VOC schip "De Batavia" dat voor de kust van Australië verging. Het was een van de bloedigste muiterijen in de geschiedenis van de scheepvaart. In deze voorstelling speelt Dirk de rol van Jeronimus Cornelisz. Deze uit Holland gevluchte onderkoopman grijpt de macht op het schip en begint een waar terreurbewind met veel slachtoffers. De interactieve locatievoorstelling wordt gespeeld op de replica van het historische schip en gaat in mei in première.

  Regie: Sam Koppenol

 •  
  Toneelvoorstelling "Aarde dempt!"    januari 2012

  “We denken wel, dat we gemiddeld 76,1 jaar leven, maar het is in een paar seconden gedaan.”

  In de voorstelling "Aarde dempt!" van theatermaker Jorn Laponder speelt Dirk de rol van de ernstig zieke begrafenisondermer Theodoor Teloorgang. In de laatste periode van zijn leven speelt zijn collega Winfried (Abe Dijkman) een belangrijke rol. De voorstelling is geïnspireerd op een filmscenario van Stan Kooij en is op 31 januari, 1 en 2 februari te zien in het Pleintheater in Amsterdam.  Regie: Jorn Laponder   Tekst: Freya Rijnders   Vormgeving: Eva Arends   Componist: Stan Verberkt
 •  
  Toneelvoorstelling "Het Koekoeksnest"    januari 2012

  Voor toneelgroep Maskerade bewerkt en regisseert Dirk "One flew over the Cuckoo's nest" naar de roman van Ken Kesey. De repetities starten in januari 2012.
 •  
  Televisieshow "Bananasplit"    december 2011

  Op tweede Kerstdag is Dirk te zien in Bananasplit in de rol van ballonvaarder. K1-vechter Remy Bonjasky is uitzinnig van woede als hij zijn vriendin (prominent in het complot) in een onbemande luchtballon de hoogte in ziet gaan.
 •  
  Voorlichtingsfilm "Met lood in de schoenen..."    december 2011

  In de voorlichtingsfilm "Met lood in de schoenen..." speelt Dirk de rol van huisarts Dr. De Boer. De film wordt gemaakt in opdracht van Centramed. Het doel van deze documentaire-achtige film is om aan te tonen hoe belangrijk goede en persoonlijke communicatie met patiënten is in geval van complicaties, onjuiste diagnoses of medische missers. Centramed verzekert zorginstellingen voor het risico van medische aansprakelijkheid en wikkelt namens hen schadeclaims af.
  Regie: Sander Ligthart
 •  
  Lesmethode "Omgaan met agressie"    november 2011

  Voor een landelijke uitgeversorganisatie werkte Dirk mee aan de audiovisuele lesmethode "Omgaan met agressie" voor het MBO. Dirk speelt een achttal types (van een zwerver tot een arrogante zakenman) die één voor één diverse vormen van agressie vertonen.

  Regie: Janna Martens
 •  
  Toneelvoorstelling "Aarde dempt!"    oktober 2011

  De repetities voor het toneelstuk "Aarde dempt!" zijn begonnen. Dirk speelt de rol van Theodoor, een ernstig zieke begrafenisondernemer. In de laatste periode van zijn leven speelt zijn jonge collega Winfried (Abe Dijkman) een belangrijke rol. Nadere info volgt!

  Regie: Jorn Laponder   Tekst: Freya Rijnders
 •  
  Voorlichtingsfilm "Provincie Overijssel"    oktober 2011   Coming soon!

  In een voorlichtingsfilm van de Provincie Overijssel speelt Dirk de rol van docent staatsinrichting. De film laat op speelse wijze zien wat de provincie zo al doet, zowel politiek als inhoudelijk.
  Synopsis: Roza krijgt voor het college staatsinrichting de opdracht om een onderzoek te doen naar het functioneren van de Provincie Overijssel. Ze schrikt zich een hoedje, want ze had de vorige les gemist. Gaat het haar lukken om tijdens het daaropvolgende college een presentatie te geven over de Provincie?

  Regie: Robert-Jan Glas
 •  
  Boektrailer "Van Werkloos tot Depressief"    september 2011

  In de boektrailer van het autobiografische verhaal "Van Werkloos tot Depressief" (auteur: Rob van Spanje) speelt Dirk de rol van Rob. "Van Werkloosheid tot Depressief" is een zeer openhartige beschrijving van een jarenlange zoektocht naar een nieuwe toekomst.  Regie: Deniz Hammers   Auteur: Rob van Spanje
 •  
  Korte speelfilm "Denk na!"    augustus 2011   Coming soon!

  In de korte speelfilm "Denk na!" speelt Dirk de rol van ondernemer Wim van de Velde. De film is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en wordt o.a. gebruikt als voorlichtingsmateriaal tegen geweld jegens hulpverleners. De film zal te zien zijn op middelbare scholen door heel Nederland.
  Synopsis: De toekomst lacht de familie Van de Velde toe. Dochter Esther mag als beloning voor haar uitmuntende schoolprestaties op studiereis naar Amerika en vader Wim staat op het punt een belangrijk contract te ondertekenen dat zijn bedrijf van een zeker faillissement zal redden. Totdat ... één onbezonnen actie van zoon Maurits gevolgen heeft die niemand meer kan overzien ...

  Regie: Alexander Koning
 •  
  Toneelvoorstelling "Het Meisje met het Rode Haar"    mei 2011

  Dirk speelde de rol van Pieter Schaft (vader van Hannie) in de toneelbewerking van "Het Meisje met het Rode Haar" onder regie van Léon van der Sanden. De première was op 3 mei 2011 in Stadsschouwburg Haarlem. Hannie Schaft is het icoon van het Nederlandse verzet. Ze was uniek, omdat ze als vrouw bereid was foute landgenoten te liquideren en ze was tragisch, vanwege haar gepassioneerde liefde voor mede-verzetsstrijder Jan Bonekamp. Bonekamp sterft aan een schotwond, die hij oploopt bij een aanslag die hij samen met Hannie pleegt op een foute Zaanse politieman. Vanaf dat moment heeft Hannie een extra motief; het wreken van haar vermoorde geliefde. Hannie zelf wordt door de bezetter opgepakt en drie weken voor de bevrijding, 24 jaar oud, geeft een Nederlandse rechercheur haar in de duinen bij Overveen het genadeschot.

  Regie: Léon van der Sanden   www.hannieschaft.nl
 •  
  Korte film "Inspiratie"    april 2011

  Dirk speelt de rol van Daan Prins in de thriller "Inspiratie". Inspiratie vertelt het verhaal van beroemd en succesvol horrorschrijver Daan Prins die na vijf jaar afwezigheid grote moeite heeft zijn nieuwste boek te voltooien. Op zijn nachtelijke zoektocht naar inspiratie vindt hij de bizarre oplossing zijn artistieke honger te stillen tijdens een ontmoeting met de jonge Emily.


  Regie: Tristan van Doorn
 •  
  Film "Levenslang"    april 2011

  In "Levenslang, de film" speelt Dirk de rol van Henk (vader van één van de verdachten). Andere acteurs in deze film zijn onder meer Jim Bakkum, Loone van Roosendaal en Emile Jansen. De film ging in première op 25 april 2011. Synopsis: De wereld van de 16-jarige Lotte stort in als haar vriendje vlak voor de gymles wordt vermoord. Kan Lotte het onderzoek van de recherche afwachten, of gaat ze zelf op zoek?  Regie: Sjoerd de Bont
 •  
  Toneelvoorstelling "Lang & Gelukkig"    maart 2011

  Voor toneelgroep Maskerade regisseerde Dirk het afgelopen seizoen "Lang & Gelukkig" van Don Duijns. De première was op 25 maart in het Annatheater in Helmond. De laatste voorstelling is gespeeld op 6 oktober 2011 in de schouwburg van Deurne.
 •  
  Televisieserie "Z@PPDelict"    februari 2011

  Dirk heeft het afgelopen seizoen meegewerkt aan het populaire jeugdprogramma"Z@PPDelict" (NCRV). Zo speelde hij de rol van de verdachte chauffeur Fred in de aflevering over de moord op Sascha Visser en de rol van liftmonteur Ed in de aflevering over de moord op Tygo Gernandt en Sanne Vogel.
 •  
  Televisieshow "Bananasplit"    januari 2011

  Als candidacteur heeft Dirk aan diverse afleveringen van Bananasplit meegewerkt. De uitzendingen staan gepland voor seizoen 2011-2012.
 •  
  Televisieserie "Verborgen Verhalen"    december 2010

  In de aflevering "De hoofdrol" van de tv-serie "Verborgen Verhalen" (EO) speelt Dirk de rol van meester Bakker. Synopsis: Het gewone leven vindt Malou maar saai. Maar sinds ze goede verhalen uit haar duim zuigt met zichzelf in de hoofdrol, vindt iedereen haar een stuk interessanter. En als ze een verhaal verzint over hoe die vervelende meester Bakker haar heeft mishandeld, hoort ze er helemaal bij.

  Regie: Jan-Albert de Weerd
 •  
  Korte film "Verlossing"    november 2010

  In de korte film "Verlossing" speelt Dirk de rol van Wouter, een man met psychische problemen. Met zijn weekendtas komt Wouter aan bij zijn tijdelijke huis. Eindelijk mag hij weer op zichzelf proberen te wonen en is hij verlost van de inrichting. Is Wouter ook verlost van zijn problemen?  Regie: Romano de Graaf
 •  
  Toneelvoorstelling "Het dagboek van Anne Frank"    oktober 2010

  Onder regie van Léon van der Sanden speelt Dirk de rol van Otto Frank in "Het dagboek van Anne Frank". De première was op 3 mei 2010 in de Stadschouwburg in Haarlem. "Het dagboek van Anne Frank" vertelt het waargebeurde verhaal van Anne. Zij beschrijft in haar dagboek het verhaal van twee Joodse families die zich op een zolderkamertje in Amsterdam voor de Nazi's verborgen hielden. Terwijl Anne en de zeven andere bewoners van het achterhuis twee jaar lang proberen te overleven, horen zij beneden in de straten Hitler's leger. Ondanks alles behoudt Anne het geloof in de mensheid.  Regie: Léon van der Sanden